Piimatöösturi Maag käive kasvas 83 protsenti

25. august 2008, 09:46

Maag Piimatööstuse käive kasvas 2008. aasta
esimesel poolaastal võrreldes 2007. aasta sama perioodiga ligi 83%, jõudes 168
miljoni kroonini.

Maag Piimatööstuse juhi Valdis Noppeli sõnul on suur käibekasv tingitud eelkõige Rakvere Piima ühendamisest Maag Piimatööstusega käesoleva aasta maikuust, teatas ettevõte.

„Piimatööstuse arendamine ja laiendamine on meile olnud kesksel kohal ning kahe ettevõtte liitmine annab sellele kindlasti hea platvormi pikaks ajaks“, sõnas Noppel. Noppel lisas, et lisaks piimatööstuse olulisele laienemisele pannakse rõhku ka innovaatilistele lahendustele tootearenduses. „Investeerisime ligi 6 miljonit krooni uude tootmisliini, mis võimaldab meil esimesena Eestis pakendada piimatooteid ka pudelisse,“ sõnas Noppel.

Noppel lisas, et uudne tootmisliin on piimatoodete tootmisel samm edasi muude Euroopa riikide laia toote- ja pakendivaliku suunas. „Selge on see, et Eesti inimene eelistab ikka kodumaist toodangut ning kui pakume talle välismaisega samaväärset toodet ja pakendit, on meil ilmselge edueelis“, arvab Noppel. Uuel pudeliliinil toodetakse näiteks populaarseid Jänksi jogurtishake ja probiootilisi Lotte jogurtijooke.


Ettevõtte tuntuimad kaubamärgid on Farmi, Jänks, ja Ekstra. Maag Piimatööstuse tootmisüksused asuvad Rakveres, Jõhvis ja Annikveres ning ettevõte Virumaa piirkonnas toiduainetööstustest suuruselt teine tööandja.

AS Maag Piimatööstus kuulub toiduainete tootmise- ja müügiga tegelevasse kontserni AS Maag Grupp, mis loodi 1996. aastal. Maag Grupp põhineb Eesti kapitalil ning sellesse kuuluvad lisaks Maag Piimatööstusele ka Maag Lihatööstus ja Maag Konservitööstus. Grupi harukontorid asuvad Eestis, Lätis, Leedus ja Poolas. Ettevõte annab tööd rohkem kui 600 inimesele ja gruppi kuuluvate ettevõtete konsolideeritud käive 2007. aastal oli 1,118 miljardit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. February 2009, 14:18
Otsi:

Ava täpsem otsing