BÖRS: Ameerika aktsiad teist päeva järjest tõusul

22. august 2008, 00:17

Ameerika aktsiad rallisid teist päeva
järjest kuna energiafirmade aktsiad on teinud suurima kolmepäevase tõusu alates
2002 aastast. Samas arvavad analüütikud, et finantsettevõtete krediidi
mahakandmine suureneb.

Chevron ja Exxon Mobil ronisid 2,3 % ülespoole kui nafta hind tegi viimase kahe kuu kiireima tõusu. Goldman Sachs Group ja JPMorgan Chase saatsid Standard Poor`s 500 indeksi finantsaktsiad 1,1 % suurusesse langusse kui Citigroup ennustas pankade kahjude suurenemist. Pankade ja vahendusfirmade aktsiate langusele andsid hoogu juurde ka kahtlustused, et Lehman Brothers Holdings olla ülevõtmise kandidaat.

Standard Poor`s 500 kasvas 0,3% 1277,72 punktini, vähendades oma nädala kadu 1,6% peale. Dow Jones kasvas 0,1 % 11430,21 punktini. Nasdaq kukkus 0,4% 2380,38 punktini. Iga viie tõusnud aktsia kohta langes seitse aktsiat. New Yorgi börsil oli täna laisk kauplemispäev ning tehtud tehingute arv oli aasta väikseim.

“Kui on paari päeva jooksul näha allapoole suunduvat trendi nagu meil on praegu olnud siis hakkavad paljud turule tagasi tulema” ütles RBC investeerimisspetsialist Joseph Keating.

Energiaaktsiad, mis juhtisid oktoobris lõppenud viieaastast aktsiate härjaturgu on viimase kolme päevaga tõusnud 8,1 %. Tööstuharu seab kolmanda kvartali kasumiks 53%, mis on Standard Poor`s 500 indeksi moodustavatest ettevõtetest suurim.

Üldiselt on Standard Poor`s 500 indeks sel aastal seoses eluasemelaenude kriisiga kukkunud 13%. Nafta hind tõusis peale eile allkirjastatud raketikaitse lepingu allkirjastamist USA ja Poola vahel kuna kardetakse, et Venemaa võib lõpetada kütusetarned. Oktoobris kohale toimetatava toornafta hind kasvas 4,9% New Yorgi toorainebörsi päeva lõpuks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. August 2008, 00:19
Otsi:

Ava täpsem otsing