Delovõe Vedomosti • 3. september 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Gräzin: riigikogulaste palgad külmutatakse

Reformierakonna liikme ja riigikogulase Igor Gräzini sõnul külmutatakse riigikogulaste palgad 2007. aasta tasemel.

Gräzini sõnul on mõttetu rääkida riigikogu liikmete palkade vähendamisest - riigikogulaste palgad külmutatakse 2007. aasta tasemel. "Ma olin üks neist, kes vastava põhiseaduse osa kirjutas ning see oli võetud USA konstitutsioonist. Põhiline oli see, et ei saa iseendale palkasid tõsta. On loodud süsteem, kus ei mõjuta ei parempoolseid, ei vasakpoolseid, ei rohelisi ega pruune. Inimese ja tema rahaahnuse roll on viidud miinimumini," väitis ta.

"Minu jaoks tähendas minek riigikokku sissetuleku vähenemist. Enne ma olin ühe Ameerika eraülikooli dekaan, teadur ja prorektor. Lisaks ei saa ma tegeleda advokaaditööga. Muidugi olin ma sunnitud muutma enda elus nii mõndagi. Näiteks vahetasin liisinguga ostetud auto välja odavama vastu. Kuid ma ei arva, et oleksin sellest midagi suurt kaotanud,“ lisab Gräzin."Riigikogulaste palkade ülevaatamisega tegelev komisjon langetab oma otsuse septembris. Praegu on olemas ainult töödokumendid. Ühed lähtuvad kehtivast seadusest, teised komisjoni poolt vastuvõetavast otsusest," rõhutas Keskerakonda kuuluv riigikogulane Vladimir Velman.Tema arvates võiks seda kuluartiklit mõnevõrra vähendada. "Nii minu kui ka kõikide meie fraktsiooni liikmete jaoks asi on selge", lisas ta."Meie valitsus kasutas talle antud võimalused täiesti andetult ära. Pole imestada, et nüüd oleme me sunnitud võtma vastu sisuliselt seadusevastase otsuse palga muutmisest,“ seletas Velman.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt