Jaga lugu:

Riigikogu liikmete palk harutatakse lahti keskmisest palgast

Riigikogu liikmete palk vabastatakse keskmise palga sõltuvusest.

Riigikogu töökorralduse töörühm otsustas oma tänasel koosolekul saata kõrgemate riigiametnike palgakorraldust reguleerivad põhimõtted aruteluks fraktsioonidesse. Kolme nädala jooksul oodatakse fraktsioonide kooskõlastust, et siis eelnõu riigikogu menetlusse esitada, teatas riigikogu pressitalitus.

Talitusest täpsustati, et plaanis on vabastada riigikogu liikmete palk keskmise palga sõltuvusest.

Töörühma esimees Urmas Reinsalu avaldas pärast arutelu lootust, et hea töötempo juures suudab riigikogu selle aasta jooksul eelnõu vastu võtta. Eelduse selleks loob tõsiasi, et erinevate fraktsioonide liikmeist koosnev töörühm arutas täna läbi mitmesugused alternatiivid, eelnõu täiendused ning kooskõla teiste seadustega. Eelnõuga soovitakse siduda kõrgemate riigiametnike palk ning esindus- ja tööga seotud kulud ühe seadusega.

Uus välja töötamisel olev tasusüsteem hakkab kehtima riigikogu koosseisule, mis tuleb 2011. aastal.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt