Ilves: Eestil pole mingit põhjust tunda hirmu või ebakindlust

Hille Tressum 06. september 2008, 19:24

President Toomas Hendrik Ilvese
sõnul ei ole eestlastel mingit põhjust tunda tuleviku ees hirmu või
ebakindlust.

“Kuu aega tagasi nägi kogu maailm aga sündmusi, mis muutsid Euroopa külma sõja järgset julgeolekuarhitektuuri. Meie perspektiivist siin Eestis muutusid olematuks kõik iseseisvuse taastamise järgsed julgeoleku alused, sest nägime: Euroopas võimatuks peetud agressioon siiski on võimalik. Meil – ma pean siin silmas kõiki demokraatlikke riike – seisab ees ülesanne mõelda enda jaoks selgeks, mida see meile tähendab ja milliseid muutusi see kaasa toob,” ütles president. Ilves osales täna Karksi kihelkonnast Vabadussõjas langenute mälestussamba taasavamisel Karksi-Nuias.

“Olen viimastel nädalatel korduvalt kuulnud hirmunud küsimusi, kas Eesti on nüüd varasemast rohkem ohustatud, kas meie julgeoleku olukord on nõrgem. Head inimesed, meil pole mingit põhjust tunda hirmu või ebakindlust,” rääkis Vabariigi President. “Tasakaalukas ja rahulik pilk näitab Eestit kui NATO ja Euroopa Liidu liikmesmaad, kelle julgeolek on kaitstud. Meil pole põhjust peljata mahajäetust. Meil on partnerid ja liitlased, kes on meie poolel, sest meie oleme nende poolel.”

President Ilves rõhutas, et “oma kodutöö, nii riigikaitse kui eriliselt sisejulgeoleku vallas, tuleb ikka Eestil endal ära teha”. “Ja siin ei saa öelda, et teeme pool rehkendust. Ei, lahendada tuleb kõik koolitükid,” lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. October 2008, 19:36
Otsi:

Ava täpsem otsing