Mullu kasvas maailma jõukuse tase 5% võrra

Hille Tressum 07. september 2008, 10:17

Eelmisel aastal kasvas inimeste jõukus
maailmas 5% võrra. See tegi inimeste koguvaraks 109,5 triljonit dollarit.
Miljonäre tuli 2007. aastal juurde tervelt 11%.

Sellist tabelit koostatakse juba kuuendat aastat. Kõige rohkem on rikkaid inimesi tekkinud viimase kuue aasta jooksul Ladina- Ameerikasse ja Aasiasse. Kus ainuüksi eelmisel aastal kasvas jõukate perekondade arv 11% võrra, kõige rohkem aga Hiinas, vahendas Newsru.

BCG raportist selgub, et üks protsent maakera elanikest valdab 35% maailma rikkusest. Lähemal uurimisel avastati põnev tendents- rikkad inimesed investeerivad oma vara konservatiivsetesse tegevustesse. Kusjuures enamus investeeringuid tehti nn oma koduturul.

Eelmisel aastal täheldati Põhja- Ameerikas 3,8% jõukuse kasvu. Seda võrreldes 2006. aastaga. Niru kasvu põhjendavad BCG eksperdid majanduskliima halvenemisega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. September 2008, 10:43
Otsi:

Ava täpsem otsing