Citigroup: Eesti ja Läti pangad on hädas

11. september 2008, 12:27

Baltimaade suuruselt teine laenaja SEB
teatab tõenäoliselt oma kahjudest Eestis ja Lätis järgmise kahe aasta jooksul
ning Swedbanki kasum Baltimaades tõmbub kokku, kuna laenukahjud ja halvad laenud
suurenevad, teatas Citigroup Inc, vahendas Bloomberg.

Laenukahjud tähendavad seda, et dividendid jäävad järgmisel kahel aastal madalale tasemele, kirjutas analüütik Rhonit Ghose kirjas klientidele täna. Ghose soovitab mõlema panga aktsiat hoida, samas langetas analüütik aktsia hinnasihti, SEB-l 110 Rootsi kroonile 115 Rootsi krooni pealt ja Swedbankil 110 Rootsi kroonile 120 Rootsi krooni pealt.

„Baltimaade majandused ja ka nende pangandussüsteemid on raskustes, eriti Eestis ja Lätis,” ütles Ghose. „Pärast visiiti Tallinnasse ja Riiga sel nädalal meie mure languse pärast suurenes, sest me ei näe usutavat majanduse taastumise võimalust lähiajal selles regioonis.”

Eesti ja Läti liikusid majanduslangusesse selle aasta teises kvartalis, kui inflatsioon vähendas tarbimist ja kukkuvad kinnisvarahinnad lõikasid investeeringuid.

SEB teatas, et teises kvartalis suurenesid laenukahjud 61%. Swedbanki Baltimaade üksuses laenukahjud kolmekordistusid.

Citigroup prognoosib, et SEB Baltimaade üksuste maksude-eelne kasum kukub 40% 1,5 miljardi Rootsi kroonini sel aastal, võrreldes mulluse 2,5 miljardi Rootsi krooniga. Swedbanki Baltimaade äride kasum langeb 4,2 miljardi Rootsi kroonini mulluse 4,8 miljardi pealt.

SEB Leedu äri, mis on suurim üksus Baltimaades, teatab kahjudest tõenäoliselt 2010. aastal, prognoosib Citigroup.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. September 2008, 18:33
Otsi:

Ava täpsem otsing