Juulis käis Kuressaares varasemast rohkem turiste

16. september 2008, 14:14

Kuressaare turismiinfokeskuse andmetel
külastas linna turismiinfokeskust juulis võrreldes sama aasta juuniga poole
rohkem turiste, selle järgi võib eeldada, et ka kogu linna külastas
varasemast märksa rohkem turiste.

Selle aasta juulis külastas keskust ligi 5000 välisturisti ja üle 1200 eestlase. Juunis olid külastatavuse numbrid 2400 ja ligi 700, selgus Kuressaare turismiinfokeskuse andmetest.

Üle 2000 turisti saabus Soomest, Läti, Leedu ja Venemaa turistide arvud jäid sadadesse. Esiviisikus väliselt on kõige enam kasvanud Leedu turistide arv. See on kolme viimase aastaga kolmekordistunud, kuid nende üldarv jääb siiski veel alla tuhande külastaja kogu suve jooksul. Sarnaselt lätlastega soodustab Leedu turistide osakaalu kasvu kindlasti Mõntu-Ventspilsi laevaliin. Selle aasta suurt kasvu (+90%) mõjutas kindlasti ka Saaremaa turismiettevõtjate esmakordne osalemine Leedu suurimal turismimessil 2008. aasta talvel, tõdes EASi Turismiarenduskeskus Kuressaare turismiinfokeskuse infokonsultant Kristina Mägi.

Kui Saksa turistide arv on 2008 esimesel poolaastal kasvanud kogu Eestis, siis rootslaste arv on Eesti mastaabis sel aastal näidanud langustendentsi. Saaremaa turistinumbrite kasvu võib tõenäoliselt selgitada Stockholmi-Kuressaare otselennuliiniga, mis muudab Saaremaale reisimise rootslaste jaoks võrdlemisi lihtsaks.

Kui suve esimeses pooles Eesti turistide arv võrreldes möödunud aastaga veel kasvas, siis juuli-august tõid koos majandusolukorra teravnemisega kaasa ka turistide arvu vähenemise, ütles Mägi, kelle sõnul suur osa lätlasi saabub Saaremaale Mõntu-Ventspils laevaliini kaudu ning turismiinfokeskuse statistika kattub liini operaatorfirma SSC Ferries andmetega, mis näitasid sel aastal lätlaste arvu vähenemist.

Lõuna-Ameerika riikidest külastas Kuressaaret juulis 20 inimest, USAst 34, Kanadast 15 ja Austraaliast 13.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. November 2008, 09:45
Otsi:

Ava täpsem otsing