Juulis vähenes majutuskohtades siseturistide arv

16. september 2008, 09:37

Majutusettevõtete teenuseid kasutas juulis
345 000 turisti, mis on 6000 turisti enam kui eelmise aasta samal ajal.
Välisturistide arv suurenes, siseturistide arv vähenes 2% võrra.

Juulis kasutas majutusettevõtete teenuseid 221 000 välisturisti ehk 4% rohkem kui eelmise aasta samal ajal. Välisturistide arv suurenes eelmise aasta vastava kuuga võrreldes ka juunis ja mais. Välisturistid moodustasid juulis endiselt ligi kaks kolmandikku majutusettevõtete teenuseid kasutanud turistide koguarvust. Kahes peamises suveturismilinnas Tallinnas ja Pärnus suurenes eelmise aasta sama kuuga võrreldes välisturistide arv, teatas statistikaamet.

Nendes linnades peatus kolmveerand majutusteenuseid kasutanud välisturistidest. Saare ja Lääne maakonna majutusettevõtted, kus juulis peatus 10% väliskülastajatest, majutasid aga kahe maakonna peale kokku ligi 2000 välisturisti vähem kui aasta tagasi samal ajal. Kui eelmisel aastal kasutasid Eesti elanikud majutusettevõtete teenuseid elavamalt kui varasematel aastatel, siis tänavuse vihmase juuli tõttu peatus majutusettevõtetes 2% vähem Eesti elanikke kui aasta tagasi.

Juulis pakkus külastajatele majutusteenust 940 ettevõtet. Külastajate käsutuses oli 19 600 tuba ja 43 800 voodikohta, ehk 1500 tuba ja 3300 voodikohta rohkem kui eelmise aasta juulis. Uute majutusettevõtete lisandumine langetas voodikohtade täitumuse 50%-le ning oli 4 protsendipunkti madalam kui eelmise aasta juulis. Raskeim oli vaba voodikohta leida Pärnus ja Tallinnas (voodikohtade täitumus vastavalt 75% ja 62%), kuid ka siin jäi täitumus alla eelmise aasta juuli taset.

Ööpäev maksis majutusettevõttes keskmiselt 463 krooni, mis on eelmise aasta juuliga võrreldes 8 krooni kallim. Kõige kallim oli ööbimine Tallinnas (559 krooni). Pärnu linna majutusettevõttes maksis ööpäev keskmiselt 533 krooni ja Saare maakonna majutusettevõttes 477 krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. November 2008, 09:45
Otsi:

Ava täpsem otsing