Haapsalu jahisadamate tüli mõjutab turismi

16. september 2008, 12:22

Kuigi suvel olid Haapsalu kohvikud
turistidest pungil, võib jahisadamate ümber käiv tüli kahandada jahtidel
saabuvate turistide arvu.

„Silma järgi vaadates olid restoranid ja kohvikud täis,“ ütles Haapsalu turismiinfokeskuse juhataja Anneli Haabu aripaev.ee-le ning jätkas: „Kindlasti mõjutas jahisadamate teema. Vahepeal hakkas see asi (turism - toim) minema tõusujoones, tuli juurde teine jahisadam ja mõlemad hakkasid arenema, ehitati uusi hooneid. Jahituristideni hakkas jõudma, et siia on mõnus tulla. Aga eks ta mingi tagasilöögi on andnud, sest negatiivne sõnum on välja läinud,“ tõdes Haabu.

Tüli kahe sadama vahel lahvatas mullu suvel, kui ärimees Viktor Siilats blokeeris Tagalahe veetee ujuvkaiga, mis takistas ligipääsu jahtklubi kaile.

Statistikaameti teatel vähenes välisturistide arv erinevalt muust Eestist Saare ja Lääne maakonnas. Haabu ütles teadet kommenteerides, et üks probleem on kindlasti hinnad. „Saartel, on kindlasti see, et laevapiletihinnad on kallinenud. Kõik see mõjutab,“ sõnas turismiinfokeskuse juhataja, kelle sõnul on meelelahutusasutuste ja söögikohtade hinnad tõusnud ka Haapsalus.

„Kui rääkida turismiinfo statistikast, siis juulis käis inimesi vähem, mais jälle rohkem. Ise lootsime, et kui infokeskust külastab vähem inimesi, siis see on positiivne, kuna oleme teinud palju trükiseid, millest inimesed konkreetset abi ja infot saavad,“ rääkis Haabu Haapsalu linna külastada soovivatele turistidele tehtud infovoldikutest.

Peamiselt saabuvad turistid Haapsallu Soomest, Rootsist, Saksamaalt. „Rõõm on tõdeda, et vene rahvusest turiste on rohkem kui eelmisel aastal,“ rääkis Haabu, kelle sõnul on näha ka Poola, Tsehhi, Sloveenia ja Slovakkia turistide arvu kasvu, mis suhtarvult jääb küll põhiriikidele Soomele ja Rootsile alla, kuid on siiski kasvu ilmutanud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. September 2008, 14:14
Otsi:

Ava täpsem otsing