Veskimägi: majanduse ümberstruktureerimine on alanud

Liis Kängsepp 25. september 2008, 11:58

Tööandjate keskliidu juht Enn Veskimägi
ütles Äripäeva konverentsil Äriplaan 2009, et kinnisvaramulli lõhkemisega algas
majanduse ümberstruktureerimine.

„Ehitus andis väga palju tööd erinevatele tööstusharudele, mindi kergema vastupanu teed, keegi ei mõelnud sellele, et otsida kanaleid, leida väljundeid Euroopasse või Skandinaaviasse,“ rääkis Veskimägi. „Tööstussektorit mõjutab see, et pangad ei finantseeri enam hea meelega kinnisvara ja kõrgete tööjõukuludega sektoreid. Paljud ei suuda enam laene teenindada ega uusi võtta, et investeerida tootmisesse.“

Veskimägi sõnul on tööstus kindlasti oluline, kuna annab SKPst 16% ning 20% tööhõivest. Ta viitas, et väikeettevõtted olid pikka aega orienteeritud koduturule ning kui täna öelda, et eksport peaks majanduse põhjast välja vedama, siis ta ei kujuta ette, kuidas need väikesed ettevõtted suudaksid praegu eksportturgudele minna.

„Neil on täna tõsiseid probleeme inimestele töö andmisega, sellises olukorras on raske rääkida tootearendusest või eksportturgudele minekust,“ sõnas Veskimägi.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. September 2008, 09:30
Otsi:

Ava täpsem otsing