Advokaat taotleb võimaliku altkäemaksu andja vabastamist

Liis Kängsepp 01. oktoober 2008, 13:08

Narva poliitiku ja ettevõtja Aleksandr
Moissejevi kaitsja Jaan Tedder soovib altkäemaksus kahtlustatava mehe vahi alt
vabastamist, viidates tema halvale tervisele, kirjutas Põhjarannik.

Tedder väitis kohtus, et kuna Moissejevil on kehv tervis ning Viru vanglal, kus Moissejev praegu viibib, pole piisavalt võimekust mehele tarvilikku arstiabi osutada. Lisaks väitis Tedder, et kuna tegu on normaalse inimesega, pole põhjust teda vahi all hoida.

"Olen sügavalt veendunud, et inimest, kes on toime pannud kuriteo, peab karistama. Kuid vabadust ei tohiks võtta sekundikski varem, kui selleks on karjuv vajadus," lausus Tedder. "Moissejevi näol on tegemist normaalse inimesega, kellel on töö, elukoht, pere. Valijad on teda usaldanud ning oma volikogu liikme tööga on ta saanud piisavalt hästi hakkama."

Kinnitamaks, kui tubli inimene Moissejev on, esitas Tedder kohtule Narva volikogu esimehe Mihhail Stalnuhhini kiitvates toonides iseloomustuse, kus viimane kinnitab, et Moissejevi panust viimase kuue aasta jooksul Narva linna arengusse on raske üle hinnata.

Prokurör Antti Aitsen leidis, et Moissejev võib vabaduses siiski mõjutada tunnistajaid ning püüda tõendeid hävitada. Kahtluse järgi andis Moissejev Ida politseiprefektuuri majanduskuritegude talituse vanemkomissarile Jevgeni Fedorenkole 100 000 krooni altkäemaksu, et politsei suunaks kaks kriminaalasja tema soovitud suunda. Altkäemaksu kogusumma pidi ulatuma 300 000 kroonini.

Üks kõnealune kriminaalasi oli Moissejevi suhtes algatatud mullu juunis ning oli seotud karistusseadustiku paragrahviga, mis räägib valeandmete esitamisest ametiasutustele. Teine kriminaalasi ei puudutanud otseselt Moissejevit.

Narva volikogu liige Moissejev jäeti altkäemaksu andmises kahtlustatavana vahi alla kuu aega tagasi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. November 2008, 16:20
Otsi:

Ava täpsem otsing