Rootsi pangad avavad kiirabipunkti

Mariliis Pinn 16. oktoober 2008, 11:06

Suured Rootsi pangad panevad püsti kiirabi
vastuvõtu, et aidata krediidiprobleemidega firmasid.

Üks riskirühm on riskikapitalifirmad, kirjutas Rootsi majandusportaal di.se. „Me oleme loonud firmade ümberstruktureerijate meeskonna,“ ütles Nordea krediidijuht Carl-Johan Granvik.

Majandussurutis töötab täiel jõul ettevõtete vastu. Käive kahaneb ja järjest raskem on maksta intresse. Seni on Rootsi pankade laenukahjud olnud mitte mainimist väärt, kuid nüüd valmistutakse halvemateks aegadeks.

„Me värbasime inimesi, kelle on kogemusi viimasest 1990. aastate kriisist. Selge on, et languses tulevad probleemid välja,“ ütles Carl-Johan Granvik.

Ka SEB on loonud 15liikmelise erimeeskonna, kes tegeleb halbade laenudega. „Oleme tõesti inimesi palganud. Meeskond juhivad vanemad inimesed, kellel on firmade restruktureerimisega kogemusi. Mõnedel on kogemusi ka Rootsi rahanduskriisist,“ ütles SEB esindaja Johan Andersson.

Erilisi meetmeid ei ole rakendanud Handelsbanken, kuid Swedbank on kõrgendatud valmisolekus. „,Oleme tugevdanud üksust, mis tegeleb kõrgendatud riskidega tehingutega. Lisaks tavapärasele krediidiriski hindamisele on meil spetsiifiline sektori analüüs, et leida võimalikke halbu laene,“ ütles eriüksuse juht Håkan Dorm.

Pankade eriüksused on raskustes viletsa finantsseisuga pankrotiohus ettevõtetele justkui traumapunktid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. October 2008, 14:35
Otsi:

Ava täpsem otsing