Pensioni II samba fondide viie aasta tootlused jäävad inflatsioonile alla

27. oktoober 2008, 10:15

Mitte ükski pensioni teise samba fondide
viie aasta tootlustest ei suuda lüüa viie aasta keskmist aastast inflatsiooni,
mis septembrikuu seisuga oli 6,1 protsenti.

Kõige lähemale on tarbijaindeksi viie aasta keskmisele inflatsioonile jõudnud LHV pensionifond Maailma aktsiad, mille viie aasta tootlus on 5,87 protsenti. Sellele järgnevad Sampo Pension 50, mille viie aasta tootlus on 4,67 protsenti aastas ning LHV Dünaamiliste võlakirjade pensionifond 3,67 protsenti aastas.

Viie aasta madalaimat tootlus on pakkunud Hansa Pensionifond K1, mille tootlus on 0,44 protsenti, Hansa pensionifond K2 tootlusega 1,65 protsenti ning SEB konservatiivne pensionifond tootlusega 1,95 protsenti aastas.

Kolme aasta tootlusega on plussi suutnud jääda üheksa II samba pensionifondi ning negatiivset tootlust on pakkunud kuus fondi. Enim on raha kaotanud ERGO Tuleviku pensionifond, mille kolme aasta tootlus on miinus 4,59 protsenti, SEB Progressiivse pensionifondi kolme aasta tootlus on miinus 4,5 protsenti aastas ning Hansa Pensionifondi K3 tootlus miinus 3,6 protsenti aastas.

Teise samba pensionifondiga saab liituda ning fondi vahetada selle kuu lõpuni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. October 2008, 11:18
Otsi:

Ava täpsem otsing