SEB uut juhti SEB Varahaldusele ei otsi

07. november 2008, 17:45

SEB praegu aktiivselt varahalduse
osakonnale uut juhti otsima ei asu. SEB juhi Ahti Asmanni sõnul jätkatakse
tavapärast tööd.

"SEB Varahaldus ja Likviidsusfond jätkavad tavapärast tööd. SEB Varahalduse juhi kohusetäitja on Sven Kunsing," ütles Ahti Asmann.

Täna viimast päeva tööl olnud varahalduse osakonna juht Rein Rätsep põhjendas lahkumist Likviidsusfondi umber toimunuga. Samas leidis ta, et konkreetse fondi juht midagi valesti ei ole teinud. Ka Asmanni sõnul ei kaaluta fondijuhi ametist vabastamist.

Asmann mõistab ja austab enda sõnul Rätsepa otsust praegusel hetkel tagasi astuda. “Hindan kõrgelt Rein Rätsepa tööd pangas. Kolmeteistkümne aasta jooksul on ta juhtinud mitmeid olulisi funktsioone pangas, sealhulgas juhtinud viimased aastad Eesti suurimat varahaldusettevõtet. Ma tänan teda siiralt panga arengusse antud panuse eest," ütles Asmann.

27. oktoobril teatas SEB, et tulenevalt erakorralisest olukorrast rahvusvahelisel võlakirjaturul otsustas SEB Varahaldus konservatiivselt ümber hinnata SEB Likviidsusfondi investeerimisportfelli. Ümberhindluse tulemusena on fondi puhasväärtus vähenenud 13,05% võrra. aripaev.ee arvutuste kohaselt kadus fondist sellega ligi 200 miljonit krooni.

Neli päeva hiljem, 30. oktoobril teatas aga pank, et peale põhjalikku siseanalüüsi otsustas SEB hüvitada SEB Likviidsusfondi kõikidele investoritele osakuhinna erinevuse, mis tekkis fondi varade ümberhindamise tulemusena.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. November 2008, 09:08
Otsi:

Ava täpsem otsing