Unt: finantssektor ei kao kuhugi!

29. november 2008, 20:13

Kõikide Eestis tegutsevate
pankade grupid on suured ning tagavad siin finantsstabiilsuse,
leidis SEBi juhatuse liige Riho Unt.

„Oleksin oodanud mitmekesisemat esindatust erinevatest sektoritest. Minu arvates jäi TOP 10st välja Eesti lipulaev Viru Keemiagrupp, Tallinkit polnud sees. Oleksin oodanud seda, et pole ainult pangad ja ehitusettevõtted, kuid tõenäoliselt sõltub see TOPi kokkupanemise meetoditest,“ kommenteeris Unt ballil Eesti edukamate ettevõtete TOP 10 hulka jõudnud ettevõtteid.

Laulja Chalice ütles laval esinedes, et Äripäeva asemel valitseb nüüd Äriöö. Raskenev majandusolukord jätab ettevõtetele oma jälje ning mõjutab järgmise aasta edukamate ettevõtete TOP 100. „Äriöö on huvitav väljend! Finantssektor ei kao kuhugi, sest nende esindajad on suurte gruppide tütred, nende osas metoodika alusel edukäik jätkub," märkis Unt.

"Numbrid on tagasihoidlikumad kindlasti, kuid ei kao nad kuhugi. Ehitusettevõtted asenduvad tõenäoliselt erinevate eksportivate tööstustega. Siin oleks võinud olla kohapeal rohkem Skype'i või Playtechi esindajaid, selliseid, mis pole seotud kohaliku turuga. Ma ei saa pead anda küll, aga ootaksin neid järgmisel aastal,“ lausus ta.

SEB panga kliendid võivad Undi sõnul öösel rahulikult magada. „Kuna grupid on suured, stabiilsed ja Eesti ettevõtlusele on see ka hea alustala."

Soovitus valitsusele: "Soovitusi jagada on lihte, kuid täita keerulisem. Eks valitsus on varasemast ajast seotud ka erinevate poliitiliste lubadustega. Aga valitsus ei tohiks kiiresti langetada kärsituid otsuseid. Majandussurutis tuli pikka aega ja siit väljaminek läheb ka pikka aega. Ükskõik, mida otsustatakse, see peab olema suunatud pikemale ajale kui viie aastase eesmärgi saavutamisele. Kainet meelt valitsusele!" ütles Unt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. November 2008, 14:58
Otsi:

Ava täpsem otsing