Einstein: tuleb palju pankrotte

30. november 2008, 14:58

Järgmisel aastal kujunevad jõujooned ringi
finantsmaailmas ning 2009 jagab ringi nii turud kui topid,
märkis Kunda Nordic Tsemendi ostudirektor Meelis Einstein.

„TOP 10 sees oli enam-vähem Eesti ettevõtete paremik, mingite eranditega. 95% eesti parimad ettevõtted olid laval,“ kommenteeris Einstein TOP 10 hulka pääsenud ettevõtteid.

„Järgmisel aastal kujunevad jõujooned ringi finantsmaailmas, aga aasta 2009 jagab ringi nii turud kui topid - tuleb palju muudatusi,“ lausus Einstein, kelle sõnul tuleb ka panganduses ümbermängimisi, kuid ehitusmaterjalide tööstus on tema sõnul stabiilsem ja seal suuri muudatusi järgmisel aastal ei tule.

„Kinnisvaraettevõtetes tuleb järgmisel aastal muutusi. Suured kindlasti jäävad alles, aga väikeste hulgas toimub kindlasti palju muudatusi. Tuleb ka palju pankrotte, juba praegu on neid ju,“ lausus Einstein.

Järgmise aasta osas pole ootused ettevõtte seisukohast nii hea. „Nii häid tulemusi me uuel aastal ei oota, see pole võimalik. Aga üritame hästi hakkama saada ja järgmise aasta üle elada. Meil on tehtud plaanid, mis näevad välja palju kehvemad kui selle aasta tulemused ja peale selle on veel must stsenaarium välja töötanud, meil on mitmeid stsenaariume. Kuid ma usun, et me saame hakkama,“ lausus ettevõtte juht.

Võimalust, et järgmisel aastal võetakse kasutusele must stsenaarium on Einsteini sõnul olemas, kuid mitte ehk siiski veel süsimust.

"Stabiilsed maksud, stabiilne keskkond, need on olulised. Meie jaoks on valulik ka CO2 kvootide asi. Riik peab tegema oma otsused ja valikud," jagas Einstein valitsusele soovitusi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. November 2008, 14:58
Otsi:

Ava täpsem otsing