Taliga: kardan, et riik jääb tööseadusega hätta

03. detsember 2008, 08:18

Eesti Ametiühingute Keskliidu juht Harri
Taliga on nördinud, et valitsus ei pidanud oma sõna ja taganes osaliselt raskelt
sündinud töölepinguseaduse leppest.

Taliga ütles, et ta ei võtnud heade tunnetega vastu valitsusliidu otsust jõustada uus töölepinguseadus (TLS) ikkagi 2009. aasta 1. juulil ehk vähem kui seitsme kuu pärast, kirjutas postimees.ee.

"Mul on tõsine mure, kuidas seda seadust 1. juulist rakendama hakatakse, kõik need olulised teemad ja tõsised probleemid, mida ma ka riigikogu õiguskomisjonis välja tõin, need ei ole lihtsalt nii, et Taliga ajab udujuttu," lisas ta.

Taliga märkis, et lahendamist vajab näiteks uuest seadusest tulenevate muude õigusaktide küsimus, vaja on koolitada töövaidluskomisjonide inimesi ja kohtunikke, teavitada töötajaid ja tööandjaid – üle kõige on küsimus, kas ja kuidas suudab uut seadust rakendada töötukassa, kellele lisandub tohutult tööd.

"Praegu peab ta ette valmistama ühinemist tööturuametiga, et alustada ühinenud kujul tööd 1. mail 2009, juba kahe kuu pärast peab olema kõik valmis – kas uued inimesed on lühikese ajaga leitud, kes on saanud ka väljaõppe, see on väga-väga riskibisnis," tõdes ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. December 2008, 14:03
Otsi:

Ava täpsem otsing