16. detsember 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Läti keskpanga juht saab USA kolleegist rohkem palka

2007. aastal sai Läti Panga president Ilmars Rimsevics peaaegu kaks korda rohkem palka kui Leedu keskpanga juht ja kolmandiku võrra rohkem kui Eesti keskpanga juht. See palk oli nii kõrge, et ületas ka Föderaalreservi juhi palka, vahendas biznews.lv.

Ajalehe Diena andmetel oli Läti keskpanga juhi palk võrreldavas suurusjärgus Rootsi keskpanga juhi omaga. Kui tema palka vähendataks 15%, nagu Läti päästeplaan nõuab, saaks ta ikka igal kuul umbes 7500 latti (ligi 165 500 krooni), mis ületab Eesti keskpanga juhi Andres Lipstoki 144 500 kroonist ja Leedu keskpanga juhi 115 700 kroonist kuupalka.

Läti esipankur kommenteeris, et ta ei tea, miks ta palk nii kõrge on ning see on püsinud nii kõrgel juba pikemat aega. "Ma ei taha ennast õigustada, kuid kõik, mida ütlen, näeb välja nagu õigustus," sõnas ta.

Juba pikemat aega on Läti keskpanga juht saanud seega umbes 190 300 kroonist kuupalka.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt