Societe Generale imemaakler: tegutsesin kui videomängus

23. jaanuar 2009, 20:29

Prantsuse suurpangale oma kõrgelt üle pea
käinud tehingutega miljardeid kahju teinud Jerome Kerviel rääkis oma esimeses
täispikas intervjuus peale skandaali puhkemist, kuidas kaotas miljonitega
mängides reaalsusetaju, nagu olnuks tegu videomänguga.

Ajaleht Le Parisien avaldas väidetava intervjuu eile, kohe aga ruttas Kerviel raadios kinnitama, et mingit intervjuud pole ta andnud, tegu oli eravestlusega ning avaldatud sõnavõtud on kontekstist välja rebitud, vahendas Associated Press.

“Olen šokeeritud ja haavunud,” ütles 32 aastane mees, kel just eile pidi toimuma ühe kohtuetapi viimane istung.

Société Générale teatas paljumiljardilisest kahjust aasta tagasi ning süüdistas neis Kervieli hiigeltehinguid, milleks tal puudus õigus. Kervieli advokaatide kinnitusel olid ülemused tema tegevusest kogu aeg teadlikud, kuid lasid sel toimuda seni, kuni mees pangale raha sisse tõi.

Sama juttu kordas ta nüüd ise ajalehes. Le Parisien edastas Kervieli muljeid oma futuuridega kauplemisest nii: "Kaotasin reaalsusetaju. Nihutasin piire edasi iga päev. Võtsin hullumeelseid riske.

Ja teenisin astronoomilist tulu, mis pakkus mulle vahel tõesti suurt rahuldust. Üldiselt on see tegevus väga virtuaalne. Natuke videomängu mängimise moodi. Kaotad või võidad miljoneid ja see võtab vaid mõne sekundi."

Leht tsiteerib tema juttu suurtest võitudest 2005. aasta juulis Londoni terrorirünnakute päeval tänu kindlustusfirmade aktsiates võetud positsioonidele: "Võitsin paari hetkega 500 000 eurot. See oli jackpot, ma juubeldasin. Äkki mõistsin, et mina siin tegelen rõõmustamisega sel ajal, kui inimesi on just tabanud pommid. Jooksin tualetti ja oksendasin."

Kervieli vastu on esialgsed süüdistused võltsimises, ametiseisundi kuritarvitamises ja arvutisse loata sissetungis ning kasutamises. Vahi all on ta olnud vaid lühemat aega eelmise aasta alguses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. January 2009, 20:38
Otsi:

Ava täpsem otsing