Arco Vara müüb kortereid järelmaksuga

28. jaanuar 2009, 09:34

Arco Vara hakkas Tallinnas Kodukolde
kortereid ning Merivälja elamukrunte müüma järelmaksuga, mis annab ostjale
võimaluse lükata pangast eluasemelaenu võtmise kuni viieks aastaks edasi.

"Tänases turusituatsioonis, kus pangad on eluasemelaenu tingimusi oluliselt karmistanud, on vaja huvilistele leida alternatiivseid finantseerimise skeeme," põhjendas Arco Vara arendusdivisjoni juht Veiko Taevere.

Pärast hinna langetamist Kodukolde projektis on Taevere sõnul omale uue kodu leidnud 15 inimest ning umbes sama paljudele on pangad eitava vastuse andnud. Põhjused on olnud erinevad: välismaal töötamine, katseaeg, kardetakse, et klient ei ole aasta-kahe pärast enam laenuvõimeline jms.

Järelmaksu sissemakse ning igakuine intressi ja põhiosa summa on Taevere teatel individuaalne ning läbiräägitav. Võlaõiguslik müügileping sõlmitakse kuni viieks aastaks, mille jooksul tuleb järelmaks pangas refinantseerida. Ostu-müügihind lepitakse kokku võlaõigusliku müügilepingu sõlmimisel ning ostu-müügihinna lõplikul tasumisel arvestatakse maha sissemaks ja tasutud põhiosa summad.

Kodukolde elurajoon asub Kolde puiestee ääres Stroomi ranna läheduses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. January 2009, 10:26
Otsi:

Ava täpsem otsing