Vilja Savisaar tahab vahetada valitsust

02. veebruar 2009, 11:41

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimehe
Vilja Savisaare sõnul tuleks Eestile kasuks valitsusevahetus, sest
peaminister Andrus Ansip ei tule oma tööga toime.

„Võimuliit käitub kui mõni ususekt, kus avalikkuse eest varjatult käib ümber rahapaja manamine ja imede ootamine,” teatas Savisaar Keskerakonna pressiteate vahendusel. „Kavandatavaid kärpeid riigieelarves hoitakse salajas ning riigikogu on arutelust täiesti kõrvale jäetud."

Savisaare sõnul kavatseb valitsusliit homme opositsioonile eelarvekärpeid küll tutvustada, kuid see on silmakirjalik, sest võimuliidul on selleks ajaks otsused juba tehtud.Vilja SavisaarVilja Savisaar

„Reformierakond on viimase kahe aastaga juhtinud Eesti riiki vääramatult kraavi,” kommenteeris Savisaar. „Ühiskonnas on küpsenud ootus vahetada valitsust. Reformierakonna valitud tee ei ole end õigustanud.”

Savisaare hinnangul pole tulumaksu langetamine riigile edu toonud, kuid samas on jäänud avaliku sektori teenused kiratsema. „Mitmed majandusteadlased on osundanud, et peamiselt tarbimismaksudel ja majanduse väga kiire kasvu eeldusel põhinev eelarve ei saagi jätkusuutlik olla,” märkis Savisaar.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. February 2009, 15:51
Otsi:

Ava täpsem otsing