Eesti Energia teenib maaomanike arvelt

02. aprill 2009, 07:52

Eesti Energia kogub tarbijailt raha, et
maaomanikele elektrivõrkude-rajatiste talumise eest tasu maksta. Tasu määrad on
aga nii pisikesed, et paljud maaomanikud jätavad raha küsimata.

Eesti Energia kogub tarbijailt raha, et maaomanikele elektrivõrkude-rajatiste talumise eest tasu maksta, kirjutas Maaleht. Tasu määrad on aga nii pisikesed, et paljud maaomanikud jätavad raha küsimata.

Iga elektritarbija maksab Eesti Energiale (EE) maaomanike jaoks mõeldud tehnovõrkude ja -rajatiste talumise tasu katteks 0,16 senti kilovatt-tunni eest.

Majandusaastal 2007/2008 (EE majandusaasta algab 1. aprillist) laekus nii 11,9 miljonit krooni. EE arvestas, et peab panema omalt poolt veel raha juurde, kuna koos tagasiulatuvate summadega tulnuks maaomanikele maksta kokku üle 28 miljoni krooni.

Tegelikult esitasid maaomanikud talumistasu saamise taotlusi ainult 148 000 krooni ulatuses. Seega pidi EE välja maksma kõigest 0,5% potentsiaalsest summast ja sai peale selle üle 11 miljoni krooni boonust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. April 2009, 07:49
Otsi:

Ava täpsem otsing