Ansip: stabiliseerimisreservi kasutamine pole saladus

16. aprill 2009, 12:43

Stabiliseerimisreservi kasutamisest on
räägitud alates sellest, kui arutati 8 miljardi kroonist kärbet,
ütles peaminister Andrus Ansip valitsuse pressibriifingul.

"Lehed on stabiliseerimisreservi kasutamisest kirjutanud alates sellest, kui menetleti kaheksa miljardi kärbet. Selle kohta on ka avalikud dokumendid olemas," märkis peaminister. Ta avaldas imestust, mis kabineti vaikusest kirjutas tänane Eesti Ekspress. Ansip lisas, et pensionireformi üleelamine on stabiliseerimisreservi algne idee. "Sõjad ja maavärinad on hiljem juurde tulnud väljamõeldised," sõnas peaminister.

Rahandusminister Ivari Padar põhjendas stabiliseerimisreservi kasutamist majanduse olukorraga. "Miinus on nii sügav, tähendab, et olukord on halb," sõnas ta. Samas kinnitas ka Padar, et kui menetleti 8 miljardi kärbet oli stabiliseerimisreservi kasutamise teema koguaeg üleval.

Stabiliseerimisreservi nõukogu liige Raivo Järvi kinnitas täna Vikerraadio saatele Uudis+, et reservist on plaanis võtta 3,5 miljardit krooni ehk ligi pool seal olevatest vahenditest, vahendas ERR. "Jah, see on tõsi, mida lehed kirjutavad," kinnitas reformierakondlane Järvi.

Samas ütles Järvi, et ajalehed on teemat üle võimendanud, kuna see plaan oli teada ka varem. "Kui lugeda 2009. aasta riigieelarvet, siis sinna oli juba sisse kirjutatud, et stabiliseerimisreservist võetakse 3,5 miljardit krooni," kinnitas ta.

Järvi sõnul lähevad reservist võetavad miljardid ettevõtluse toetamiseks, et seeläbi ka töökohti säilitada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. May 2009, 17:38
Otsi:

Ava täpsem otsing