Savisaar: Pihl rahandusministriks, Anvelt siseministriks

30. aprill 2009, 13:04

Tallinna linnapea Edgar
Savisaar prognoosib siseminister Jüri Pihli asumist rahandusministri
ametikohale ja seejärel hiljuti sotsidega liitunud ekspolitsiniku Andres Anvelti
minekut siseministriks.

"Kaua räägiti Nestorist kui Padari võimalikust järeltulijast rahandusministeeriumis, aga nüüd ma arvan, et palju tõenäolisem on praeguse siseministri ümber asumine rahandusministri ametikohale ja seejärel Anvelti minek siseministriks. Pihli jaoks oleks see oluliselt perspektiivikam samm, sest nii vabaneks ta pikaaegse KAPO tippametniku mainest," märkis Savisaar tänahommikuses avalduses.

Keskerakonna juhi sõnul oleks Padar kuu aja pärast niikuinii lahkuma pidanud, sest tahab minna Brüsselisse. "Nüüd lavastatakse see lihtsalt mõnevõrra varem. See on koalitsioonikaaslaste viimane teene sotsiaaldemokraatide endisele juhile – kruvida pinged üles ja anda selle kaudu Padarile võimalus eurovalimistel oma häältesaaki mõnevõrra suurendada," rääkis Savisaar.

"Ma usuksin Padarit siis, kui ta ka tegelikult seda üldiselt sümpaatset programmi oleks püüdnud hakata ellu viima," kommenteeris ta rahandusministri maksutõusuideid. "Praegu oleksin ma selle koha pealt ettevaatlik. Pigem on tegu ühe osaga sotside valimiskampaaniast ja mitte enam. Padarile ei anna rahu Ilvese loorberid eelmistel eurovalimistel ja hea meelega kordaks ta midagi sarnast," lausus Savisaar. Ajaloos on niisugune reegel, et mitte kõike, mis poliitikas näeb välja draamaatiline, ei tohi väga tõsiselt võtta, lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. May 2009, 17:20
Otsi:

Ava täpsem otsing