Töötukindlustusmakse kasvab 3 korda

Annika Matson 30. aprill 2009, 11:25

Aalates selle aasta 1. juunist muutuvad
töötuskindlustusmakse määrad, kindlustatu töötuskindlustusmakse määraks
on 2 protsenti ja tööandja töötuskindlustusmakse määraks 1 protsent
palgast.

Seni maksis töötaja 0,6% ja tööandja 0,3%.

Uute maksemäärade kinnitamisel prognoosib töötukassa rahandusministeeriumi põhistsenaariumi tingimustes käesolevaks aastaks töötuskindlustusmaksete laekumist 1,575 miljardit krooni. Riskistsenaariumi tingimustes prognoositakse töötuskindlustusmaksete laekumist 1,502 miljardit krooni, teatas valitsus.

Rahandusministeeriumi kevadise makroprognoosi tingimustes ulatuvad töötukassa kulud sel aastal hinnanguliselt 3,4 miljardi kroonini, mis tähendab, et töötukassal tuleb katta kulutustest 2,4 miljardit krooni reservidesse kogunenud vahenditest.

Ka tegi valitsus sotsiaalministrile ülesandeks tuua järgmisel nädalal valitsusse seadusemuudatuse eelnõud, millega tagatakse töötukassa vabade vahendite jääk aasta lõpuks vähemalt 1,9 miljardit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. April 2009, 12:17
Otsi:

Ava täpsem otsing