Tööandjad lubavad töötuskindlustusmakse tõsta 4%ni

13. mai 2009, 10:05

Eesti Tööandjate Keskliit peab võimalikuks
töötuskindlustusmaksete tõstmist 4%ni, kuna see on hädavajalik tagamaks
töötukassale eurole üleminekuks vajalikud reservid, teatas liit.

Selleks, et jõustada uue töölepingu seadusega kaasnev koondamishüviste regulatsioon muutumatul kujul võiks tööandjate maksemäär tõusta kehtivalt 1%lt maksimaalse 1,5%ni. "Ettevõtjatel on täna kaks selget prioriteeti- jõustada uue töölepingu seaduse koondamishüvitiste regulatsioon kokkulepitud ajal 1. juulil ning liituda eurotsooniga hiljemalt 1. jaanuaril 2011," ütles tööandjate keskliidu juhataja Tarmo Kriis.

"Töötukassa on jätkusuutlik organisatsioon ning selle eelarve ei saa erinevalt riigi eelarvest olla defitsiidis, seega peavad tööturu osapooled olema valmis tagama selle piisava rahastamise," lisas ta.

Tööandjate keskliit kordab oma nõudmist kehtestada uue töölepingu seaduse koondamishüvitiste regulatsioon muutumatul kujul alates 1. juulist 2009, kuna vastasel korral ähvardab ettevõtlust pankrottide laine, mis viib tööhõive veelgi ulatuslikumasse langusse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. May 2009, 14:49
Otsi:

Ava täpsem otsing