Ansip kergitaks töötuskindlustuse makse määra 4,5%-le!

21. mai 2009, 14:47

Peaminister Andrus Ansip ütles tänasel
valitsuse pressikonverentsil, et tema kergitaks töötuskindlustuse makse määra
tervenisti 4,5%-le. Samas ei ole IRL maksemäära üle 3% kergitamisest
kunagi midagi kuulda tahtnud.

"Selles osas päris selget üksmeelt meie vahel ei ole. Minu analüüs ütleb, et kärpida tuleb nii hüvitisi kui tõsta töötuskindlustusmakset. Seda kinnitavad ka ametiühingud, et töötajate fond kolme protsendiga hakkama ei saa," sõnas Ansip.

"Selleks, et oleks võimalik töötuskindlustusmaksemäära kunagi tõsta, peab seadusesse olema kirjutatud kõrgem piirmäär. Minu meelest oleks praegu õige see piirmäär muuta ja uueks määraks kehtestada 4,5%," selgitas ta.

Peaministri sõnul on elementaarne, et nii tähtsas küsimuses ei ühti koalitsioonierakondade seisukohad täielikult. Ansipi arvates on aga oravaparteil ses küsimuses rohkem teavet, mistõttu peaks nende seisukohad ka valitsusliidus domineerima.

"Mõnede küsimustega on nii, et ühes erakonnas on küsimus põhjalikult läbi arutatud ja korralikult analüüsitud. See, et analüüsiks on materjali meie erakonnas rohkem kui mõnes teises, on arusaadav, sest sotsiaalminister on täiesti juhuslikult Reformierakonnast," rääkis Ansip.

Töötuskindlusmakse määrade tõstmise või langetamise kohta peab valitsusele ettepaneku tegema töötukassa nõukogu, arvestades seadusega kehtestatud maksemäära ülempiiri.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. May 2009, 16:13
Otsi:

Ava täpsem otsing