Hefner küsib Playboy eest 300 miljonit

24. mai 2009, 09:58

Asutaja ja suuromaniku Hugh Hefneri küsitud
hind 300 miljonit dollarit on kolm korda üle ettevõtte börsiväärtuse, kirjutab
New York Post.

Seni pole tõsiseltvõetavad ostjad, kellele Playboy Enterprises` aktsiapakki pakutud, tuld võtnud. Müügile kihutavad ilmselt masendavad majandusnäitajad. Selle aasta I kvartali kahjum oli 13,7 miljonit dollarit 61,6 miljoni dollari käibe juures, aasta varasemad näitajad olid 4,2 miljonit dollarit kahjumit ja 78,6 miljonit dollarit käivet.

Ettevõtte lipulaev ajakiri Playboy on palju oma varasemast särast kaotanud konkurentsis interneti ja tellimisel videodega. 1953. aastal asutatud ettevõtte jänkukõrvade-kaubamärk on siiski üks maailma tuntumaid.

Pakkumine on tehtud muuseas ettevõtetele Apollo Capital Partners ja Providence Equity Partners, keegi pole aga seni soovinud Playboy eest turukapitalisatsiooni kaks korda ületavat preemiat maksta. Ajalehe allikate teatel tuleneb küsitav hind 83-aastase Hefneri soovist säilitada ka edaspidi oma laia joonega elustiili.

"Kõik kipuvad arvama, et ta ei anna Playboyd kunagi ära, vaid võtab selle hauda kaasa," sõnas üks allikas.

Hefner omab aktsiatest umbes 70%, järgnevad Wells Capital 10% ja Fidelity 7% osalusega. Asutaja ütles hiljuti, et kahetseb tugevalt ettevõtte börsile viimist.

Allikate teatel tegeleb võimaliku müügiga grupi endine president James Griffiths. Ettevõtte tegevjuht, asutaja tütar Christie Hefner astus jaanuaris ametist tagasi, eelmisel nädalal vormistati ka tema lahkumine juhatusest. „Me pole saanud ostupakkumist ega ole ka härra Hefner andnud märku, et ootaks pakkumisi. Siiski avaliku ettevõttena kuulame ära pakkumised, mis võiks kõigile meie aktsionäridele väärtust luua,“ teatas ettevõte ise läbi pressiesindaja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. May 2009, 09:58
Otsi:

Ava täpsem otsing