Riisalu: töötushüvitistega oleme jõudnud rikaste leeri

09. juuni 2009, 19:51

Ma ei poolda töötuskindlustusmaksu tõusu
4,5%le, kuid arvan, et oleme töötuse kompensatsiooniga läinud rikaste
riikide leeri, sõnas riigikogu Keskerakonna liige Aivar Riisalu.

"Ma ei poolda töötuskindlustusmaksu tõusu 4,5%le, sest see on igal juhul maksutõus, mis ilmselt jagatakse tööandja kui töötaja vahel ära. Aga samas, kui see on riigi ja kogu selle süsteemi päästmise seisukohalt tähtis, siis ilmselt ajutise vahendina ma seda pooldan. Ega meil valikuid pole," kommenteeris Riisalu tänasel riigikogu istungil arutatud töötuskindlustusmaksu tõstmise ettepanekut 4,5%ni.

"Arvan, et oleme kogu selle töötuse kompensatsiooniga läinud rikaste riikide leeri," lisas ta. "Kuid olukord on jama - ettevõtjate keeles öeldakse selle peale, et oleme pankrotis. Sisuliselt oleme täna pankroti kursil ja seetõttu peab otsuseid langetama. Küsimus pole enam, kas õige või vale otsus. Iga otsus on hea, mis aitab inimestel ja riigil ellu jääda. Täna on ainult halvad või väga halvad valikud," rääkis Riisalu.

Tema arvates ei tohiks näiteks kaudseid makse enam tõsta. "Käibemaks oleks kõige mõttetum tõus. Otseste maksude rakendamine on mõistlik ja töötuskindlustusmaks on selles mõttes otsene maks, et teatakse mille pealt seda võetakse," ütles Riisalu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. June 2009, 19:51
Otsi:

Ava täpsem otsing