Suurbritannia poissmehed kaotasid huvi Eesti vastu

10. juuni 2009, 09:19

Möödunud aasta aprilliga võrreldes saabus
rohkem turiste Soomest, Lätist, Venemaalt, Norrast ja Leedust. Huvi Eesti
vastu on kaotanud Suurbritannia poissmehed — sealt saabus üle kolmandiku vähem
turiste kui mullu. Oluliselt vähem turiste kui aasta tagasi saabus ka Saksamaalt
ja Rootsist.

Majutusettevõtetes peatus aprillis 152 000 turisti, mis oli 22% rohkem kui märtsis, seejuures välisturiste peatus majutusettevõtetes ligi poole võrra enam kui märtsis, teatas statistikaamet. Loomulikult tuleb arvesse võtta, et kevadkuudel suurenebki majutusettevõtetes peatunud turistide arv, selgitas amet.

Majutusettevõtete teenuseid kasutas aprillis 102 000 välis- ja 50 000 siseturisti. Kolmveerand majutusteenuseid kasutanud välisturistidest jäi Tallinnasse, 9% Pärnusse ja 5% Tartusse. Möödunud aasta aprilliga võrreldes välisturistide arv majutusettevõtetes oluliselt ei muutunud.

Aprillis vähenes siseturistide arv majutusettevõtetes möödunud aasta aprilliga võrreldes ligi viiendiku ning ei ületanud ka tänavu märtsi taset.

Aprillis oli külastajatele avatud 736 majutusettevõtet 17 000 toa ja 36 600 voodikohaga. Täidetud oli vaid 35% tubadest. Varasematel aastatel on tubade täitumus aprillis püsinud 45% piirimail. Ööpäev maksis majutusettevõttes keskmiselt 456 krooni. Ööpäeva keskmine maksumus oli 11% odavam kui eelmise aasta aprillis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. June 2009, 13:03
Otsi:

Ava täpsem otsing