Läti seim kiitis eelarvekärped heaks

16. juuni 2009, 20:55

11,3 miljardi kroonine Läti riigieelarve
kärbe läbis täna seimis viimase lugemise, edastas Bloomberg.

Kärbe ulatub 10%ni riigieelarve kulupoolest ja selle poolt hääletas 63 rahvasaadikut. 30 saadikut oli vastu.

Lätlased loodavad, et hiigelkärbe aitab neil saada 27 miljardit krooni laenu IMFilt ja Euroopa Komisjonilt. Raha kantaks tõenäoliselt üle juuli alguspäevil, lubas Läti president Valdis Dombrovskis.

Läti, mille majandus kasvas 2006. aastal kõige kiiremini, kannatab idabloki raskeima majanduslanguse käes ja loodab. et 2,7 miljardi euro suurune toetus päästab riigi pankrotist. Laenutingimused näevad ette lati kursi ja riigieelarve defitsiidi hoidmist teatud tasemel.

Kärped on enam kui küllalt ja "hiigelsuured, rääkis Dombrovskis 10. juunil antud intervjuus. Läti on meetmetele saanud Euroopa Komisjonilt ja IMFilt positiivset tagasisidet. Muu hulgas kavatsetakse vähendada pensione 10% ja ametnike palku 20%, kulude kokkuhoiuks suletakse mõned riigiasutused ning kaotatakse riigiettevõtete nõukogud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. June 2009, 13:57
Otsi:

Ava täpsem otsing