LHV: Baltika kõrgem ostuhind oleks jätnud parema maigu

18. juuni 2009, 17:26

Kõrgem ostuhind oleks jätnud Baltika
aktsionäidele parema maigu ning samas ettevõtte tulemuste tegelikul paranemisel
pakkunud juhtkonnale ka motiveerivamat teenimisvõimalust, kommenteeris LHV
analüütik Kristo Oidermaa.

Positiivne on kindlasti, et Baltika juhtkond soovib ise olla aktsionär, kuid samas võib praeguseid aktsionäre häirida suhteliselt suur võimalike uute aktsiate maht, lisas analüütik.

"Baltika vahetusvõlakirjade emiteerimine on kui kahe teraga mõõk," kommenteeris Oidermaa Baltika aktsionäride otsust, et ettevõtte juhid said õiguse muuta 10sendised võlakirjad kolme aasta pärast aktsiateks, siis küll tuleb 11,9 krooni aktsia kohta juurde maksta.

"Positiivne on kindlasti, et juhtkond soovib ise olla aktsionär ning saab osa oma tasust börsilt, mitte ettevõtte poolt makstud boonusena. Kuid samas võib praeguseid aktsionäre häirida suhteliselt suur võimalike uute aktsiate maht ning madal väljalaskehind," sõnas analüütik.

Tema sõnul on küsitav, kas väljalaskehind peaks olema 91% madalam Baltika aktsia 2007. aasta tipu hinnast. "Isegi kui Baltika aktsia hind oleks 3 aasta pärast 50% madalam tipuhinnast (ehk siis 4,35 eurot) teeniks juhtkond juba 104 miljonit krooni."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. July 2009, 12:39
Otsi:

Ava täpsem otsing