Iraanis arreteeriti paarkümmend opositsioonilehe ajakirjanikku

24. juuni 2009, 15:51

Iraanis võeti kinni 25 ajalehe Kalameh Sabz
töötajat, nende seas 19 või 20 ajakirjanikku, vahendas Lenta uudisteagentuuri
AFP. Eile lasti viis arreteeritud inimest vabaks, kuid ülejäänud on endiselt
vahi all.Ajalehe
Kalameh Sabz number.

Ajaleht Kalameh Sabz kuulub 12. juunil toimunud presidendivalimistel praegusele riigipeale Mahmud Ahmadinejadile kaotanud Mir Hossein Musavile. Iraani opositsioon pole valimistulemustega rahul ja kahtlustab tulemuste võltsimist.Ajalehe Kalameh Sabz number.

Võimud sulgesid ajalehe varsti peale seda, kui riigis algasid opositsiooni väljaastumised, mis kasvasid üle massirahutusteks. Välisajakirjanikel keelati Iraanis toimuvat kajastada. Arreteeriti mitte ainult Iraani enda ajakirjanikke, aga ka The Washington Timesi ja Newsweeki esindajad.

Ametlike andmete kohaselt sai rahutustes surma 17 inimest, mitteametlikud andmed räägivad aga 150 inimese surmast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. June 2009, 16:48
Otsi:

Ava täpsem otsing