Muuli: laulupidu võiks olla nagu sambakarneval Rios

05. juuli 2009, 12:47

Laulupidu võiks olla maailmas tuntud
üritus, mis tooks Eestile tuntust ja turiste, leiab ajalehe Postimees
peatoimetaja asetäitja Kalle Muuli.

"Selleks võiks riik nii raha kui ka tööjõudu kulutada," pakkus Muuli välja raadiosaates "Olukorrast riigis".

"Seda tuleks muuta igas mõttes suuremaks ürituseks. Nii ajaliselt kui ka koha mõttes. Pidustus võiks olla nädalapikkune. Samuti võiks üritus tihedamini toimuda, see aitaks kaasa ka ürituse maailmas tuntumaks muutmisel," rääkis Muuli.

Muuli sõnul võiks laulupidu olla Eesti Nokia, mis sarnaselt Rio sambakarnevalile on tervele maailmale tuntud.

BNS-i peatoimetaja Anvar Samost leiab, et laulupidu ja turundus ei sobi kokku, sest tegu ikkagi rahvusüritusega. "Ma ei ole kindel, kas nädalapikkune üritus väga palju turiste juurde tooks," märkis ta. Samosti arvates nii suur lauljate hulk laulukaare all ongi võimlik just paaril õhtul, mitte nädal aega järjest.

Samost meenutas ka tõika, et Eestisse ei ole väga kerge reisida, sest mõnel välismaalasel on lennureisil vaja teha mitmeid ümberistumisi, et Tallinna jõuda. „Asja tuleb kompleksselt vaadata. Laulupeo ajaks võiks kasvõi mõned otselennud avata,“ pakkus ta välja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. July 2009, 09:45
Otsi:

Ava täpsem otsing