Evelyn Sepp: eestlasi teeb õnnetuks valelikkus

07. juuli 2009, 21:00

Eesti ühiskond on õnnetu sellepärast, et me
oleme väga valelik ja silmakirjalik kogukond, ütles riigikogu
põhiseaduskomisjoni aseesimees Evelyn Sepp.

Sepp ütles, et eile avaldatud Euroopa õnneliku planeedi indeksi (European Happy Planet Index) uuring ei kirjelda üldiselt midagi uut. "Eesti ongi meeleheitlik riskiühiskond. Põhjuseid on kindlasti rohkem kui üks, aga peamine ehk seisneb selles, et meie ootuste nivoo ja meie endi minapilt on köetud nii ülesse ja ebaadekvaatseks, et igal kainel hetkel me peame tõdema, et need ei vasta tegelikele võimalustele," rääkis ta.

"Seda enamasti nii üksikisikutena, väiksemata gruppide kui ka ühiskonnana. Eesti ühiskond on õnnetu sellepärast, et me oleme väga valelik ja silmakirjalik kogukond. Ja kõige rohkem valetame me iseendile ...," nentis poliitik.

"Iga mees ei ole miljonär, ei otseses ega kaudses mõttes. Ja isegi, kui ta selle miljoni on pangast laenuks saanud, ei tee see teda miljonäriks. Ja allegooria sellel teemal peakski meid õnnetuks tegema ...," sõnas Sepp.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. July 2009, 21:01
Otsi:

Ava täpsem otsing