Remedia vahetas omanikku

09. juuli 2009, 19:14

Väärtpaberite keskregistri andmetel on
enamik Remedia osakuid liikunud OÜ Deltatron kontole, mille omanik Alla
Fleidervisel on osalus mitmes jaemüügifirmas. Pooled aga ei soostu täpsustama
alkoholitootja suuromaniku vahetust.

Deltaroni omanik Alla Fleidervis kinnitas, et Remedia aktsiad liikusid tema kontole. "Aktsiad liikusid minu kontole, kuid tegemist pole ostu-müügitehinguga. Tegemist on ühe tehingu garantiiga," kommenteeris ta. Fleidervis ei soostunud tehingut täpsustama.

Remedia juhatuse liige Vladimir Feldman aga kinnitas, et omanikevahetus on toimumas. "Kuna paaris lepingupunktis pole jõutud teise poolega kokkuleppele, lükkub ostu-müügilepingu allakirjutamine tõenäoliselt järgmisesse nädalasse," ütles ta.
Eesti väärtpaberite keskregistri andmetel on 31. juunil alkoholitootja Remedia aktsiaid liikunud OÜ Deltatron arvele.

Remedia suuromanikule Igor Zavizionile kuulus alkoholitootja ettevõtete Offex Baltic OÜ (osalus 32,24%) ja Andrea Trade OÜ (osalus 31,05%) kaudu. Deltatroni omanikul Alla Fleidervisel on osalus mitmes jaemüügifirmas, nende hulgas firmas Vimonte, mis tegeleb alkoholi müügiga Y2K Ararat poeketi kaudu. Lisaks omab Fleidervis Bermuuda restorani Tallinnas Merivälja teel.

Remedia pole äriregistrile veel oma 2008. aasta tulemusi esitanud. 2007. aastal sai alkoholitootja 65 miljoni kroonise käibe juures 292 000 krooni kasumit.

Taust:

Tänavu 2. aprillil vahistasid politseinikud Harju maakohtu loal alkoholifirma Remedia omanikeringi kuuluva Igori Zavizioni ja Baltmodumi juhi Edgar Noode, kriminaalasja menetlevad riigiprokuratuur ning maksu- ja tolliamet.

Prokuratuuri teatel vahistati ka 34aastane Jevgeni. Uurimisorganid kahtlustavad, et mehed kasutasid ja lasid käibele suures ulatuses võltsitud maksumärke ning kuulusid kuritegelikku ühendusse. Lisaks vahistatutele on kriminaalasjas kahtlustus esitatud veel kolmele isikule ja juriidilistele isikutele Offex Group ning Baltmodum.

Eelmise aasta mais oli maksehäireregistri andmeil Offex Groupi tunamullu ostetud alkoholitootja Remedia maksu- ja tolliametile võlgu üle 3 miljoni krooni. Tänase seisuga ettevõttel maksuvõlga pole.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. July 2009, 19:14
Otsi:

Ava täpsem otsing