Swedbank: Olympicu lähitulevik on hämar

07. august 2009, 15:53

Kasiinogrupp Olympic EG tulemusi
kommenteerides pidas Swedbanki analüütik Pavel Lupandin ettevõtte positiivset
potentsiaali praegust turusituatsiooni arvestades kaunis piiratuks.

Seda vähemalt lühiajalises plaanis: „Olukord Balti mänguturul näeb endiselt välja üsna sünge ja Poola operatsioonid vajavad veel aega, et ettevõte langusest välja kiskuda,“ kirjutas analüütik. Lisaks peab Lupandin võimalikuks väiksemate kasiinode sulgemist Eestis ka aasta teises pooles, sest kahjumid koduturult on arvestatavalt suured.

„Läheneme tõenäoliselt põhjale, sest mänguturg on kukkunud kopsakad 56 protsenti,“ nentis Lupandin.

Analüütik leidis Olympicu jaoks ka kiidusõnu, märkides, et ettevõtte käibed on viimasel ajal stabiliseerunud. Ka konkurents hakkab vaikselt välja surema, mis võib Olympicu tulevikus suhteliselt domineerivasse rolli panna.

Kui Läti ja Leedu turule ei oota Lupandin erilisi paranemismärke ka järgmise kahe kvartali jooksul, näeb Poola välja suhteliselt paljulubav. „Keskpikas ajahorisondis suhtume Poola väljavaadetesse positiivselt,“ märkis Lupandin ning lisas, et ka Slovakkia turu kohta pole hooaega arvestades midagi halba öelda.

„Oleme seisukohal, et mingitki sorti kompensatsiooni Ukraina käest saada on tõeline väljakutse,“ kommenteeris analüütik Olympicu lootust püüda veidi siluda Ukraina operatsioonide sulgemisest tingitud kahjusid.

Siiski hindab Lupandin asjaolu, et Olympic tegeleb negatiivset rahavoogu tootvate operatsioonide sulgemisega, et järgmisse aastasse astuda palju tervema ettevõttena.

Aktsiasoovitus on „ülevaatuse all“.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. August 2009, 17:11
Otsi:

Ava täpsem otsing