Inspektsioon nõuab Parex banka reklaamilt selgust

17. august 2009, 12:42

Finantsinspektsioon kohustas Eestis
tegutsevat Parex panga filiaali hoiatama oma reklaamides kliente üheselt
mõistetavalt, et AS Parex banka kaasab hoiuseid olukorras, kus nende tegevusele
on seatud piirangud.

Finantsinspektsioon soovib piisavalt selget klientide teavitamist Parex banka poolt selle kohta, et alates 1. detsembrist 2008 kehtivad Läti finants- ja kapitaliturgude komisjoni poolt kehtestatud piirangud Parex banka väljamaksetele, teatas inspektsioon.

Läti finants- ja kapitaliturgude komisjon (Läti finantsjärelevalve) teavitas oma kirjaga 22. juulist 2009 finantsinspektsiooni, et Läti finantsjärelevalve 1. detsembri 2008 ja 19. juuni 2009 otsuste kohaselt kehtivad Läti krediidiasutuse AS Parex banka suhtes tervendamismeetmed, kehtivusega kuni 30. november 2009.

AS Parex banka tegutseb Eestis filiaali kaudu. Vastavalt Euroopa Liidu õigustikule on Läti finants- ja kapitaliturgude komisjon otsusega rakendatavad tervendamismeetmed kehtivad Parex banka Eesti filiaali suhtes samadel tingimustel ja samas ulatuses nagu krediidiasutuse päritoluriigis Lätis. Näiteks arvelduste tegemisel ja sularaha väljavõtmisel kehtib eraisikutele ning kuni 10 töötajaga äriühingutele 35 000 lati (umbes 770 000 EEKi) suurune piirang ühes kuus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. August 2009, 09:30
Otsi:

Ava täpsem otsing