Parex banka: inspektsioon jättis olulise info välja

18. august 2009, 09:30

17. augustil edastas finantsinspektsioon
avalikkusele pressiteate, mis käsitles Parex bankale seatud
piiranguid. Parex banka soovib juhtida tähelepanu informatsioonile,
mis jäi finantsinspektsiooni pressiteates edastamata.

19. juunil 2009 otsustas Läti finants- ja kapitaliturgude komisjon (FKTK) pikendada Parex bankale 1. detsembril 2008 kehtestatud debiteerimispiiranguid kuni 30. novembrini 2009. Piirangute pikendamisel aga kehtestati uued tingimused, millest tulenevalt võib pank teostada debiteerimistehinguid vahenditega, mis on laekunud panka pärast 8. juunit 2009, teatas pank.

"Sisuliselt tähendab 19. juunil FKTK poolt vastuvõetud otsus seda, et pärast 8. juunit panka laekunud uutele vahenditele piiranguid ei kehti. Leiame, et see on meie praeguste ja tulevaste klientide jaoks äärmiselt oluline informatsioon, mis finantsinspektsiooni pressiteates mainimata jäi," ütles Parex Panga arendus- ja turundusdirektor Karl Anton.

Parex banka on pidevalt kõikidest pangale seatud piirangutest ja nendega kaasnevatest sündmustest teavitanud avalikkust ja panga kliente oma kodulehe ja pressiteadete kaudu. Ühtlasi on klientidele piirangutega seotud informatsiooni edastanud panga klienditeenindajad.

Finantsinspektsioon kohustas Eestis tegutsevat Parex panga filiaali hoiatama oma reklaamides kliente üheselt mõistetavalt, et AS Parex banka kaasab hoiuseid olukorras, kus nende tegevusele on seatud piirangud, seisis inspektsiooni eilses teates.
Finantsinspektsioon soovib piisavalt selget klientide teavitamist Parex banka poolt selle kohta, et alates 1. detsembrist 2008 kehtivad Läti finants- ja kapitaliturgude komisjoni poolt kehtestatud piirangud Parex banka väljamaksetele.

Parex banka Eesti filiaal teenindab kliente Tallinnas alates 2004. aastast. 2007. aastal avati klienditeeninduskeskus Narvas, mullu juulis Tartus ja augustis Tallinnas Lasnamäel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. August 2009, 09:58
Otsi:

Ava täpsem otsing