BÖRS: Hiina tiris ka USA alla

31. august 2009, 16:06

Hiina aktsiaturgude ränk kukkumine
avaldas mõju ka USA börsidele - indeksid kauplesid kogu nädala
esimese päeva selges miinuses.

Hiina aktsiaturg kukkus esmaspäeval võimaliku pankade väiksema laenuandmise tõttu 6,7% ja avaldas sellega mõju kogu maailma aktsiaturgudele. Investorid on haaranud taas mure globaalmajanduse taastumise pärast. Olulisi majandusnäitajaid ei avaldatud.

Naftaväljade-teenuseid pakkuv Baker Hughes teatas, et ostab 5,5 miljardi dollari väärtuses sularaha ja aktsiate eest BJ Service'i (BJS). Viimase aktsia kosus 4%. Samatüüpi uudisega tuli välja ka Walt Disney, kes ostab nelja miljardi dollari eest Marvel Entertainmenti (MVL). Marveli aktsia hüppas 25%.

Dow Jones'i tööstuskeskmine sulgus 0,50% allpool reedest taset ehk 9497 punkti tasemel , Standard Poor's 500 näitas 0,81%-list miinust, kukkudes 1021 punkti tasemele, tehnoloogiaindeks Nasdaq andis tagasi aga 0,97% ja lõpetas päeva 2009 punktil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. September 2009, 10:25
Otsi:

Ava täpsem otsing