G20 tahab jätkata abipakettidega

05. september 2009, 18:05

Maailma juhtivad riigid (G20) otsustasid
jätkata abipakettidega nii kaua, kuni kriisist väljatulek on kindel.

G20 rahandusministrid on jõudnud Londonis ühisele otsusele, et majanduse stimuleerimist jätkatakse, vahendab Saksa majandusportaal wiwo.de.

Vastavalt ametlikule seisukohale on vaatamata mõningatele paranemismärkidele liiga vara lõpetada ettevõtjate abistamine. Majanduse stimuleerimisega abipakettide näol tuleb jätkata nii kaua, kuni ilmnevad täielikult taastumise märgid.

Vaidluses pankuritele makstavate boonuste üle väljendus kindel kompromiss. Lähtudes kriitikast ei tohiks siiski boonustele ülempiiri esialgu nii USAs kui Suur-Britannias määrata. Selle asemel peaks suur soodustuste varieeruvus koomale tõmbuma ja ettevõtetel, kes äri ajamisega hakkama ei saa, päris ära kaduma. Samuti peavad kõrgepalgaliste tasud muutuma läbipaistvamaks.

Londonis tehtud ettepanekud peaksid saama septembri lõpus G20 tippkohtumisel Ameerikas, Pittsburghis kindla vormi. Agendas seisab ka IMFi ja Maailmapanga häälteõiguse reform, millega peaksid Hiina ja Brasiilia otsuste langetamisel saama suurema kaalu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. September 2009, 18:13
Otsi:

Ava täpsem otsing