Rootsi minister: pankurite boonuste aeg on ümber

02. september 2009, 12:13

ELi eesistujariigi Rootsi rahandusminister
Anders Borg ütles täna Brüsselis ELi rahandusministrite kohtumise eel, et
poliitikute ülesanne on boonuste kultuurile panganduses lõpp teha.

„Pankurid käituvad nagu praegu oleks 1999. aasta. Tegelikult oleme aastas 2009,“ ütles Borg enne ministrite kohtumise algust. „Oma tänasel kohtumisel ning Londoni kohtumisel (sel nädalal arutavad G20 rahandusministrid Londonis G20 tippkohtumise teemasid – toim.) on teemaks sellisele asjale lõpu tegemine,“ jätkas ta.

„Peateema on boonuste kultuuri lõpetamine,“ tsiteeris Borgi agentuur Bloomberg. „Boonuste kultuurile tuleb lõpp teha ja see lõpp tuleb teha Pittsburghis“, kus G20 riikide liidrid septembri lõpus kohtuvad.

„Meil on konkreetsed ettepanekud boonuste ja tasude süsteemi korrastamiseks,“ ütles ELi rahandusministrite kohtumisele saabunud Prantsusmaa rahandusminister Christine Lagarde. „Me püüame“ neile ettepanekutele toetust leida.

Prantsusmaa ettepanekuid toetab Saksamaa ning ka Luksemburgi peaminister teatas täna, et toetab Prantsusmaa plaani.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. September 2009, 18:05
Otsi:

Ava täpsem otsing