AUTOVIDEO: Uus VW Touareg kõval dieedil

1706-aripaev 07. september 2009, 14:04

Automedia fotograafid on pildistanud
uue Volkswagen Touaregi prototüüpe juba terve aasta vältel, kuid nüüd saame
näidata videot reaalsest masinast.

Nagu alltoodud videost näha, on järgmisel aastal tootmisse minev uus maastur pandud kõvale dieedile. Seetõttu on ta praegu tootmises olevast mudelist ligi 300 kilo kergem. See peaks kindlasti aitama parandada Touaregi kütusekulu näite ning muutma oluliselt paremaks auto juhitavust.

Lisaks kaalu vähendamisele on eelmisest mudelist erinev ka veermik, mida on pikendatud paari sentimeetri võrra. See peaks auto sisemuse tegema senisest ruumikamaks ning võimaldama lisada kolmanda istmerea. Täiendavad istmed ei tee Touaregist siiski mahtuniverseaali, pigem on tegu suurema osa ajast pagasiruumi põhjas peidus oleva varupingiga.

Muudatused on ette võetud ka auto välimuses: senise mudeliga võrreldes on uus Touareg märgatavalt sportlikum. Eelkõige puudutavad muutused auto esi- ja tagaosa ning valgustusseadmeid. Lisaks värskendatakse Touaregi interjööri.

Uus Touareg jagab jätkuvalt oma veermikku uue põlvkonna Audi Q7 ja Porsche Cayenne'iga. Jõuallikate valik on sarnane olemasolevale. See sisaldab möödukalt moderniseeritud 3,6-liitrist V6 ning 4,2-liitrist V8t, samuti ühte või kahte turbodiislit.

Tulekul on ka Touaregi hübriidjõuallikaga variant, sellel mudelil kasutatakse Audi mootorivalikust pärinevat kolmeliitrist ülelaadimisega V6, mis omakorda on ühendatud bensiinimootori ja käigukasti vahel oleva elektrimootoriga.

Automedia allikate vältel on uus Touareg senisest mudelist mõnevõrra odavam. Reaalsuses tähendab see seda, et madalamad varustusetasemed muutuvad senisest lihtsamateks.

Uus Touareg läheb tootmisse järgmise aasta teises poolest kui 2011. aasta mudel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. September 2009, 14:04
Otsi:

Ava täpsem otsing