Carrefour pageb Venemaalt

16. oktoober 2009, 13:23

Euroopa suurim jaemüüja Prantsuse Carrefour
lahkub Venemaalt vaid neli kuud peale turule tulekut, põhjendades oma sammu
sellega, et ei suutnud turul „liidriks“ tõusta.

Firma teatas eile, et ei näe Venemaa turul piisavalt kasvu- ja ülevõtu võimalusi. Algne eesmärk oli firmal tõusta vähemalt suuruselt kolmandaks jaeketiks, vahendab agentuur Reuters.

„Just pikast perspektiivist lähtudes oleme otsustanud Venemaalt lahkuda,“ ütles firma finantsjuht Pierre Bouchut.

Mida otsus rahaliselt tähendab Bouchut ei täpsustanud.

Carrefour, mis oli viimasel ajal üks tuntuma nimega tulijaid Vene turule, plaanis avada Lipetskis mini-hüpermarketi detsembris. Juunis Moskvas avatud ja 8 miljonit eurot maksnud pood ning septembris Krasnodaris avatud kauplus lähevad müüki.

Algselt tahtis Carrefour Vene turule siseneda jaeketti Seitsmes kontinent üles ostes. See jäi katki.

Teiste Euroopa jaemüüjatega võrreldes oli Carrefour hiline tulija. Saksa Metro oli Venemaal kohal juba aastal 2001 ning Prantsuse Auchan 2002. Ameerika Wal Mart pole veel tulnud, kuid meedias on spekulatsioonid firma plaanidest üles osta Venemaa jaekett Lenta.

Venemaa on siiski jätkuvalt Euroopa jaemüüjate jaoks üks ahvatlevamaid turge, kuhu laieneda. Samas on seal rida takistusi bürokraatiast ja korruptsioonist puuduliku infrastruktuurini. Suvel teatas Rootsi sisustuskaubamajade kett Ikea, et peatab probleemide tõttu kohalike ametivõimudega investeeringud Venemaale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. October 2009, 15:32
Otsi:

Ava täpsem otsing