Nokia vahetab finantsjuhi

16. oktoober 2009, 18:52

Maailma suurim mobiilitootja Nokia teatas,
et eemaldab finantsjuht Rick Simonsoni ametist pärast eile avaldatud esimest
kahjumit viimase 13 aasta jooksul, kirjutab Bloomberg.

Tema koha võtab üle praegune globaalse müügi eest vastutav Timo Ihamuotila, kes asus ettevõttes tööle juba aastal 2003. Simonson hakkab juhtima odavamate mobiilide üksust seadmete divisjonis.

Ihamuotila võtab ettevõtte finantsohjad enda kätte pärast Nokia suuremat võitlust langevate müügitulemustega pea kõigis valdkondades. Simonsoni (pildil) juhtimise all muutis Nokia oma prognoose tulemustele väga tihti, sealhulgas üllatusteade turuosa kohta eelmisel aasta, mis aktsiahinna kukkuma ajasid. Täna langetas Moody’s Investor Service ka Nokia reitingut.

Nokia lõi 1. oktoobril seadmete osakonda kaks uut üksust, mobiiltelefonide üksus ja nutitelefonide üksus. Simonson, kes juhtis finantspoolt alates aastast 2004, hakkab juhtima strateegilist sisseostu kogu seadmete üksuse jaoks.

Nokia tegevjuht Olli-Pekka Kallasvuo ja tema eelkäija Jorma Ollila olid mõlemad enne tegevjuhiks saamist olnud ka finantsjuhid ning juhtinud ka mobiiliseadmete valdkonda. See ajendas liikvele uued spekulatsioonid, et kas Simonson või Ihamuotila võivad olla uued kandidaadid tegevjuhi kohale.

Nokia teatas veel, et ei looda võita neljandas kvartalis juurde turuosa ning kolmandas kvartalis müüs 8 protsenti vähem mobiiliseadmeid aastatagusega võrreldes.

Nokia vahetab finantsjuhi Nokia vahetab finantsjuhi

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. October 2009, 20:36
Otsi:

Ava täpsem otsing