• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Määruse täitmine eeldab aktiivset tööd

  ELi kemikaalimääruse REACH kohaselt peavad tootjad, importijad ja kemikaale töötlevad ettevõtted tõestama 30 000 turustatava ja umbes 500 igal aastal lisanduva uue aine ohu puudumist inimesele ja keskkonnale.
  Kemikaalide registreerimine, hindamine ja autoriseerimine (Registration, Evaluation, Authorisation of Chemicals - REACH) on ELi riikidele otsekohalduv määrus, mis on kohustuslik vaid Euroopas, kuid mõjutab tootjad ka väljaspool ELi - neid, kes soovivad tarnida tooteid euroliitu. Määrus jõustus 1. juunil 2007.
  REACHi kohaselt on registreerimiskohustuslikud kõik ained, mille aastane tootmis- või importimiskogus on vähemalt üks tonn. Eelregistreerimisel tuleb üksnes teada anda aine nimi tootja ja kogus. Toiming on võrdlemisi lihtne ega ole seotud suurte kuludega.
  Addinol on REACHi mõistes allkasutaja, kuna toodab valmisaineid. Seetõttu tuleb meil informeerida tarnijaid ja kliente koostisainetest, omadustest, ohtudest, käitlemisest, ladustamisest ja mürgisusest. Lisaks tuleb nende ainete kasutamisel järgida riski minimeerimise meetmeid ja neid kirjeldada. Mõningail juhtudel peab ettevõte koostama ka kemikaaliohutuse aruande.
  Edaspidi peab eelregistreeritud ained registreerima olenevalt nende tootmis- või importimiskogusest 3,5-11 aastat pärast määruse jõustumist. Alles tegelik registreerimine on seotud kuludega. Juhul kui tootja või importija ei registreeri ainet määratud perioodi jooksul, tuleb see aine turult kõrvaldada.
  Vastavalt REACHi määruse artiklile 33 on ettevõte kohustatud informeerima oma kliente, kui tema tarnitavas tootes sisaldub rohkem kui 0,1% mõnda väga ohtlikku ainet.
  Autor: Tiina Suija
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Pikk koroona kurnab ning nõuab haiglatelt jõudu ja raha
Kui ühest otsast täituvad haiglad ühe enamate koroonahaigusega patsientidega, nõuab läbipõdejaid hiljem saatev niinimetatud pikk COVID haigla teises osakonnas üha suuremat aja-, raha- ja personaliressurssi, kirjutavad Meditsiiniuudised.
Kui ühest otsast täituvad haiglad ühe enamate koroonahaigusega patsientidega, nõuab läbipõdejaid hiljem saatev niinimetatud pikk COVID haigla teises osakonnas üha suuremat aja-, raha- ja personaliressurssi, kirjutavad Meditsiiniuudised.