4. november 2009 kell 9:06

Nordea langetas eluasemelaenu omafinantseeringu määra

Alates teisipäevast, 3. novembrist langetas Nordea Pank eluasemelaenu omafinantseeringu määra 20%-le, millega kodu soetamine või renoveerimine muutus veelgi kättesaadavamaks, teatas pank.

Lisatagatiste olemasolul võib eluasemelaenu omafinantseering väheneda kuni 0%-ni, samuti teeb Nordea jätkuvalt edukat koostööd krediidi ja ekspordi garanteerimise sihtasutusega KredEx, kelle abiga saavad väga headel tingimustel kodu soetada paljud noored pered ja spetsialistid.

Nordea Pank lähtub laenude väljastamisel eelkõige laenutaotleja maksevõimest, kuid võtab arvesse ka majandus- ja elukeskkonna tingimusi ning muutusi. Nii näiteks on pealinnast väljaspool elavatele laenutaotlejatele nõutav igakuine netosissetulek 8500 krooni, samal ajal kui Tallinna ja selle lähiümbruse elanikud peavad tõendama minimaalselt 10 000 krooni suurust netosissetulekut kuus.

Nordea Pank Eesti 9 kuu kasumiks kujunes 86,1 miljonit krooni. Nordea laenuportfell oli septembri lõpus 34,4 miljardit krooni ja hoiuste maht üle 10 miljardi krooni. Nordea Eesti filiaali varade maht oli septembri lõpus ligi 44,9 miljardit kroonini.

Hetkel kuum