Aas: me pole kokku leppinud, et hakkame seadust rikkuma

05. november 2009, 15:15

Tallinna abilinnapea Taavi Aas
kommenteeris rahandusministri Jürgen Ligi öeldut, et Keskerakonna ja
sotside valitsuslepe on tehtud eeldusel, et Eesti majandusolukord paraneb.
"Kindlasti pole seal kirjas, et hakkame seadust rikkuma," lisas
Aas.

Peaminister Andrus Ansip ja rahandusminister Jürgen ligi rääkisid tänasel valitsuse pressikonverentsil, et kohalikud omavalitsused on oma laenuskeemide ja reservide kasutamisega riigieelarve üheks suuremaks riskiks.

"Ühelt poolt on meil keelatud laenu võtta ja teiselt poolt süüdistatakse meid, et miks me pole kogunud reserve," sõnas Aas, "kuid nii laenud kui reservide kasutamine mõjutab riigieelarvet ühte moodi. Samas pole keegi meie kohustusi vähendanud. Inimesed pöörduvad oma muredega esmajoones ikka kohaliku omavalitsuse poole."

"Viidatakse sellele nagu kohalikud omavalitsused ei tohiks üldse mitte midagi teha," oli Aas nördinud, "ja viidata Tallinnale pole päris kohane, kui riik annab ühe käega ettevõtetele laenu ja teise käega võtab sealtsamast dividende. See on ehe finantsskeem ja et riik sellega tegeleb, on juba üsna kummaline."

Aas lisas, et Keskerakonna ja sotside koalitsioonilepe on tehtud neljaks aastaks ning eeldusel, et Eesti majandusolukord selle aja jooksul paraneb.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. November 2009, 16:26
Otsi:

Ava täpsem otsing