• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Madalseis suretab välja tehnika müügi

  Kui ehitusmasinate müügi kohta võib öelda, et uute tellimine on 2009 sisuliselt lõppenud ja müüdud on veel vaid laomasinaid, siis ka tõstukite müügis on seis mullusega võrreldes halvenenud ja müük varjusurma vajunud.
  Nii oleks Eestis aasta kokkuvõttes saja müüdud tõstuki piiri ületamine juba väike ime, pigem võib oodata tulemuse jäämist kahekohaliseks.
  Käesolev statistika mõõdab tehastele erinevatest riikidest esitatud tellimusi. Seega ei näita see number igas kuus klientidele üle antud masinate arvu, vaid pigem tulevikumüüki - kui palju on diilerid esitanud tehastele tõstukite tellimusi.
  Kui tellimusi pole, siis tehased ka midagi ei tooda (tõstukeid üldjuhul lattu ei toodeta, mõni üksik tootja teeb valmis pooltooteid, aga enamik alustab tootmist alles pärast konkreetse tellimuse saamist) ja masinate müüki ei toimu.
  Tõstukite laovaru tekib ainult müüjate juures ja 2009 on aasta, kus varusid on püütud oluliselt vähendada. See annab võimaluse osta masinaid isegi kuni 30% ja vahel ka rohkem soodsamalt.
  Arvestama peab, et sellised hinnad on võimalikud ainult laos seisvate masinate müümisel. Kui need ükskord otsa saavad, jäävad hinnad samale tasemel, kus need olid varem, kuna tootjate hinnad pole muutunud. Pigem on toorainete kallinemise tõttu oodata hinnatõusu, sest müüjad ei saa pidevalt alla omahinna müüa - uute tellimuste puhul tuleb juba arvestada varasemate aastatega võrdse hinnatasemega.
  Kui Balti riikides on müük langenud nii 2008. ja eriti oluliselt 2009. aastal, siis mujal Euroopas oli 2008 tegelikult sama mahuga kui 2007 - mingit arvestatavat langust tõstukite müügis ei olnud, mõnes riigis läks müük mullu veel isegi kasvavas joones.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
WeWork jõudis teisel katsel New Yorgi börsile
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.